Malatya Büyükşehir zabıta son bir yıl içerisinde 36 bin trafik denetimi gerçekleştirdi « KANAL MALATYA

8 Eylül 2026 - 09:25

Malatya Büyükşehir zabıta son bir yıl içerisinde 36 bin trafik denetimi gerçekleştirdi

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı trafik ekipleri, Malatya’da trafik sıkışıklığının yaşanmaması için sorumluluk alanı içerisinde bulunan caddelerde denetimlerine devam ediyor.

Malatya Büyükşehir zabıta son bir yıl içerisinde 36 bin trafik denetimi gerçekleştirdi
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2021 - 2:19

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı‘na bağlı trafik ekipleri, son bir yıl içerisinde 36 bin trafik denetimi gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı trafik ekipleri, Malatya’da trafik sıkışıklığının yaşanmaması için sorumluluk alanı içerisinde bulunan caddelerde denetimlerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi trafik ekipleri ana caddeler üzerinde park yasağı olan alanlar ile özellikle engelli vatandaşların park alanlarının olduğu yerlerde gerekli tedbir ve önlemleri alarak olası trafik problemlerinin önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor. Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde araç sürücülerinin mağduriyet yaşamaması için kurallara uymaları istenirken, araç ve yaya trafiğini olumsuz etkileyenler hakkında ise gerekli yasal işlemler yapılıyor.

“Vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı”

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Müdürü Kemal Kargı, “Zabıta Daire Başkanlığımıza bağlı trafik ekipleri olarak ana arterlerde ve yetkili mücavir alanlarda denetimlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz. 7/24 esasıyla trafik denetimlerinde trambüs güzergahı, yayaların kaldırım alanlarında yapılan araç parkı ve engelli vatandaşların geçiş alanları üzerine çalışma gerçekleştirdik.

Vatandaşlarımız trafik ve park kurallarına uyum sağladıkları takdirde hem kendilerinin hem de bizlerin işlerini kolaylaştırmış olacaklardır. Bu konuda Zabıta Trafik ekipleri olarak tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Zabıta Müdürü Kargı, ayrıca son bir yıl içerisinde 36 bin trafik denetimi gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.