Diyarbakır’ın Fethi’nin 1382’inci yılı meşaleli yürüyüşle kutlandı « KANAL MALATYA

19 Temmuz 2026 - 13:13

Diyarbakır’ın Fethi’nin 1382’inci yılı meşaleli yürüyüşle kutlandı

İslam’ın Anadolu’ya açılan ilk kapısı, Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’ın Fethi’nin 1382’inci yılı kentte uzun bir aranın ardından dev bayrak açılarak meşaleli yürüyüşle kutlandı.

Diyarbakır’ın Fethi’nin 1382’inci yılı meşaleli yürüyüşle kutlandı
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2021 - 13:10

 Yapılan etkinlikte konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, “İslam medeniyetinin inşasında Diyarbakır çok ama çok önemli bir yere sahiptir. Evrensel anlamda etkileyici ve belirli olan, yönetim kodlarını belirleyen batı medeniyetinin Diyarbakır’dan öğreneceği çok şey vardır” dedi.Diyarbakır Valiliği himayesinden Diyarbakır büyükşehir belediye tarafından İslam’ın Anadolu’ya açılan ilk kapısı, Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’ın Fethi’nin 1382. yılı etkinlikleri kapsamında, kentte uzun bir aranın ardından dev bayrak açılarak meşaleli yürüyüş düzenlenerek kutlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.