Şekli Covid-19’a çok benziyordu incelemeye alınınca ilginç gerçekler ortaya çıktı « KANAL MALATYA

8 Eylül 2026 - 04:13

Şekli Covid-19’a çok benziyordu incelemeye alınınca ilginç gerçekler ortaya çıktı

Aydın ve çevresinde 13 yıldan bu yana başta geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında olmak üzere tarım, hayvancılık ve ekolojik çevrecilik projeleri alanında spesifik patentli buluşlara imza atan Karya Farma HBX-Arge firması Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Covid-19’a benzeyen bu dikensi bitkinin pek çok faydası olduğu belirtildi.

Şekli Covid-19’a çok benziyordu incelemeye alınınca ilginç gerçekler ortaya çıktı
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2021 - 14:38

‘Zenginleştirilmiş Deve Dikeni molekülü’ (Silybum marianum) adı verilen çalışma Efeler Diyarı Aydın’ın yeni sembolleri arasına girdi. Şekil itibariyle Korona (covid19) ile çok büyük bir benzerlik gösteren halk dilinde eşek kengeri olarak da bilinen deve dikeni (Latince ismi Silybum Marianum), Adü Teknokent Ar-Ge firmasında incelemeye alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Karya Farma HBX AR-GE(HBX-2371) Koordinatörü Hakan Başlık; “Deve dikeni bitkisinden elde edilen ‘Deve dikeni özü’ yüksek miktarda slymarin içermektedir. Slymarin antioksidan, antiviral ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Aslında geleneksel olarak karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarını tedavi etmek, anne sütü üretimini artırmak ve hatta karaciğeri yılan ısırıklarından, alkolden ve diğer zehirlerden korumak için kullanılmıştır. 13 yıllık çalışmalarımıza 13 akıllı moleküller ile deve dikeni formülasyonunu bir araya getirerek etki mekanizması çok farklı bir çalışma ortaya koyduk” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.