Dolu zararı fındıkta rekolteyi etkileyebilir « KANAL MALATYA

14 Eylül 2026 - 23:52

Dolu zararı fındıkta rekolteyi etkileyebilir

Ordu’nun yüksek kesimli ilçelerinde önceki gün görülen ve kimi zaman ceviz büyüklüğünde yağan dolu, tarım ürünlerinde hasara yol açtı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Sodan, bazı ilçelerde zararın ciddi olduğunu belirterek, bu durumun rekolteyi etkileyebileceğini söyledi.

Dolu zararı fındıkta rekolteyi etkileyebilir
Son Güncelleme :

04 Haziran 2021 - 0:56

Ordu’da 1 Haziran tarihinde etkili olan sağanak, yüksek kesimli bölgelerde dolu yağışına dönüştü. Kabadüz, Gölköy, Ulubey ve Altınordu ilçelerinin yüksek kesimlerinde kimi zaman ceviz büyüklüğünde yağan dolu, fındık ve diğer tarım ürünlerinin zarar görmesine neden oldu. Yaklaşık 5 dakika süren doluşu yağışı sonrası, bazı fındık çotanakları dalından koptu.Hasarın yaşandığı bölgelerden birisi olan Ulubey ilçesine ziyaret gerçekleştiren TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu. Beraberinde, Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın ve ilgililer ile birlikte hasarı yerinde inceleyen Soydan, sonrasında ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.