Dev güneş santralinin SCADA binasının temeli bakanların katılımıyla atıldı | Malatya Haber Merkezi | KANAL MALATYAKANAL MALATYA

Dev güneş santralinin SCADA binasının temeli bakanların katılımıyla atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dev güneş enerji santrali Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin ilk fazının tamamlanması ve SCADA binasının temelini atmak ve sahada incelemelerde bulunmak üzere Konya’nın Karapınar ilçesine geldi.

YAYINLAYAN DİĞER HABER KAYNAKLARI
  • Google
  • Google
  • Google
  • Google
  • Google
  • Google
  • Google
Dev güneş santralinin SCADA binasının temeli bakanların katılımıyla atıldı
Son Güncelleme :

12 Haziran 2021 - 15:44

47 views
HABERİ SESLİ DİNLE

Tamamlandığında 1000 MW kapasiteyle Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise en büyük 5 güneş enerjisi santralinden biri olacak Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin ilk fazının tamamlanması ve SCADA binasının temelinin atılması dolayısıyla program düzenlendi. Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, üst düzey bürokratlar ve protokol mensupları katıldı.“Yenilenebilir enerji yatırımıyla insanımıza, ekonomimize faaliyet sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz”Törende konuşan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, “2 bin 600 futbol sahası büyüklüğündeki alanımızda 9 ayda 700 bin adet panel montajı tamamlandı. Kurulumu yapılacak panellerin yüzde 30’unu sahada tamamladık. Santralimizin 1. fazını Allah’ın izniyle tamamladık. Santralimizin Türkiye’nin en büyük güney enerjisi merkezi olduğunu söylemek isterim. Tesisimizin tamamı Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise 5 büyük santrali arasında yer alacak. Biz bu yenilenebilir enerji yatırımıyla insanımıza, ekonomimize faaliyet sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Birinci fazı tamamlanan üretim tesisimizin bedeli toplam 1 milyar dolar. Ankara’dakinin de 400 milyon dolar olmuştur. Pandemi koşullarına rağmen 1 milyar 400 milyon liralık yatırımı 2022 sonunda tamamlayıp ülkemizin ve ekonomimizin hizmetine açmış olacağız. 700 bin adet panelin kurulumu tamamlandı, üretime başladı. Her bir panelden maksimum verim alıyoruz. Santralimizde kullanılmakta olan akıllı takip sistemiyle doğuşundan batışına kadar güneşi takip ederek yüzde 12 daha fazla elektrik üretimi yapıyoruz. Fabrikamız ve santralimiz yıllık 1,5 milyon ton karbon emisyonu ve yaklaşık 400 milyon dolarlık döviz çıkışını engelleyecektir. Bugün santralimizin SCADA merkezinin temelini atıyoruz. Tasarımını bir mimari yarışmayla yaptık. Yalnızca yönetim merkezi değil, bu alanda çalışan profesörlerin, akademisyenlerin teknoloji ve bilgi paylaşım merkezi olacaktır. Yenilenebilir enerjiyi temsil eden bu görkemli yapının açılışında da bir araya geleceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum, bakanlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
Home
Whatsapp
E-Posta
Haber Gönder