Berlin’de bisiklet için insan zinciri « KANAL MALATYA

9 Eylül 2026 - 07:24

Berlin’de bisiklet için insan zinciri

Almanya’nın 30 farklı kentinde, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için kutlama ve gösteriler düzenlenirken, başkent Berlin’de bir grup kişi insan zinciri oluşturarak, 3 şeritli yolun 1 şeridini güvenli bir bisiklet yoluna dönüştürdü.

Berlin’de bisiklet için insan zinciri
Son Güncelleme :

04 Haziran 2021 - 0:52

Almanya’nın 30 farklı kentinde, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle kutlama ve gösteriler düzenlendi. Kentlerde daha iyi ve güvenli bisiklet altyapısı için yapılan gösterilerden en dikkat çekeni ise başkent Berlin’de gerçekleştirildi. Changing Cities (Şehirleri Değiştirmek) adlı derneğin üyeleri, Berlin’in en işlek caddelerinden olan Müllerstrasse Caddesi’nin bir şeridini araç trafiğine kapattı. Eylemciler, bariyer rengine boyadıkları tulumlarını giyerek ve yan yana gelerek insan zinciri oluşturdu. Eylemciler, insan zinciri ile 3 şeritli yolun bir şeridini bisikletliler için güvenli bir bisiklet yoluna dönüştürdü. Bu güvenli yolu kullanmakta tereddüt etmeyen bisikletliler ise eylemcileri zillerini çalarak selamladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.